Ειδικός Καρδιολόγος Κοντός Βασίλειος Νέο Ψυχικό


Έχει εργαστεί ως Επεμβατικός Καρδιολόγος στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου "Υγεία" και ως Καρδιολόγος στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Λαϊκό". Τέλος, ο ιατρός είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας και μιλάει αγγλικά. Ο Παπαδόπουλος Θωμάς MD,PhD είναι Ειδικός Καρδιολόγος - Επεμβατικός Καρδιολόγος με ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη.

Η αδυναμία προώθησης του αίματος στην συστηματική κυκλοφορία και η στάση του τις καρδιακές κοιλότητες προκαλεί (σε βάθος χρόνου) ανεπάρκεια και παλινδρόμηση του αίματος. Το περικάρδιο είναι ένας διπλοτοιχωματικός υμένας- ινώδες περικάρδιο και ορογόνο περικάρδιο - το οποίο περιβάλλει την καρδιά. Το δυναμικό ενέργειας που παράγεται από το βηματοδότη διαδίδεται σε όλη την καρδιά με ένα συγκεκριμένο μοτίβο και το σύστημα που μεταφέρει το δυναμικό αυτό ονομάζεται ηλεκτρικό σύστημα αγωγιμότητας. Εκτίμηση καρδιο-ογκολογικών ασθενών και γενετικό έλεγχο κληρονομουμένων καρδιομυοπαθειών και αρρυθμιογόνων διαυλοπαθειών.

Εάν συμβεί έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό επεισόδιο πρέπει πάντα να γίνεται τρίπλεξ καρδιάς. Εάν κάποιος καρδιολόγος ή ιατρός άλλης ειδικότητας ακούσει φύσημα στην καρδιά συνήθως γίνεται τρίπλεξ καρδιάς για να διευκρινιστεί εάν οφείλεται σε καρδιακή πάθηση ή είναι ένα αθώο φύσημα. Επίσης εάν το καρδιογράφημα, που είναι πιο απλή και διαδεδομένη εξέταση, παρουσιάσει διαταραχές, συνήθως συνιστάται να ακολουθεί τρίπλεξ καρδιάς. Στην περίπτωση του προαθλητικού ελέγχου είτε για παιδιά είτε για ενήλικες, στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί το ιστορικό, το καρδιογράφημα και η κλινική εξέταση. Αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό πρέπει να ελέγχονται τακτικά , π.χ. Άνθρωποι με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και ειδικά για στεφανιαία νόσο, π.χ.

Διαμορφώνουμε Το Μέλλον Της Υγείας Παγκοσμίως

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, την έρευνα και την εφαρμογή του triplex καρδιάς στο χώρο της Υγείας, δόθηκε η δυνατότητα για τη λήψη κινούμενων εικόνων της καρδιάς σε πραγματικό χρόνο, αναίμακτα, ακίνδυνα και με χαμηλό κόστος. Η πρόσβαση στην ανατομία και την λειτουργικότητα της έγιναν εύκολη υπόθεση και πολλές σοβαρές ασθένειες της καρδιάς και του κυκλοφορικού μπορούν πια εύκολα και γρήγορα να διαγνωστούν και να παρακολουθούνται. Το υπερηχοκαρδιογράφημα μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και να εμφανιστεί σε διάφορες μορφές, ανάλογα με το είδος των πληροφοριών που χρειάζονται για την καρδιά. Αλλάζοντας τη θέση του μορφοτροπέα, ο γιατρός μπορεί να δει τα περισσότερα μέρη της καρδιάς και να πάρει μια καλή εικόνα του πόσο καλά λειτουργούν. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και τα αποτελέσματα ο ασθενής τα λαμβάνει μετά το τέλος της εξέτασης.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία για 5 έτη στο Northern General Hospital - Sheffield educating Hospitals και ειδικεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Ιπποκράτειο". Η εκπαίδευση και η μετεκπαίδευσή του αφορά όλο το φάσμα της επεμβατικής καρδιολογίας. Ο Ειδικός Καρδιολόγος Κοντός Βασίλειος, MD, MSc, EACVI TTE Accredited, διατηρεί το ιατρείο του στην περιοχή Ελληνορώσων, Αθήνα – Νέο Ψυχικό πλησίον του Επιτελείου – Πεντάγωνου, σε ιδιόκτητη μονοκατοικία με αυλή-πάρκινγκ. Είναι συνεργάτης των SOS Ιατρών με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών. Ειδικεύεται στην αντιμετώπιση ασθενών με έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή, αυξημένη πίεση ή χοληστερίνη.

Ουσιαστικά σε κάθε πάθηση της καρδιάς γίνεται τρίπλεξ καρδιάς που είτε βάζει τη διάγνωση π.χ. Στένωση αορτικής βαλβίδας, είτε μας συμπληρώνει τις πληροφορίες που έχουμε από το ιστορικό και το καρδιογράφημα. Όπως αντιλαμβανόμαστε είναι μια άκρως ουσιαστική εξέταση που οφείλει να γίνεται τόσο προληπτικά σε ενήλικες όσο και παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό, σε ενήλικες υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου, σε ασθενείς με ύποπτα καρδιακά συμπτώματα πχ.

Οι τεχνικές Doppler μπορούν επίσης να δείξουν αν αυτή η υπερδιόγκωση του καρδιακού μυός επηρεάζει τη ροή του αίματος. Το έγχρωμο υπερηχοκαρδιογράφημα (ή τρίπλεξ καρδιάς) περιλαμβάνει ταυτόχρονα μονοδιάστατο και δισδιάστατο υπερηχογράφημα και doppler. Είναι μια ανώδυνη εξέταση που εκμεταλλεύεται τα ανακλώμενα από την καρδιά κύματα υπερήχων (ηχώ) για να δημιουργήσει μια εικόνα αυτής και των μεγάλων αγγείων.

Προσπαθεί να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες με χαμηλό κόστος συνδυάζοντας τις γνώσεις με ένα ανθρώπινο και ηθικό πρόσωπο. Η ηλεκτροφυσιολογία είναι μια υπο-ειδίκευση της καρδιολογίας με αντικείμενο τη μελέτη της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή και διατήρηση του καρδιακού ρυθμού. Με άλλα λόγια ο ηλεκτροφυσιολόγος ασχολείται με τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών του καρδιακού ρυθμού δηλαδή τις αρρυθμίες.

Διαρκεί περίπου 30 λεπτά, αναλόγως την κάθε περίπτωση, και δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία από τον ασθενή. Πέρα, όμως από τη συνολική συστολική απόδοση της αριστερής κοιλίας, ο καρδιολόγος στο τρίπλεξ καρδιάς μελετάει την κίνηση των sixteen τμημάτων της αριστερής κοιλίας που μαζί με την κορυφή (17ο τμήμα) απαρτίζουν το μυοκάρδιο της αριστερής κοιλίας. Για παράδειγμα εάν κάποιος έχει υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου, ο εξεταστής παρατηρεί ακίνητα τμήματα του μυοκαρδίου στην αντίστοιχη περιοχή. Εάν υπάρχει μεγάλη, άνω του 90% στένωση σε ένα από τα τρία μεγάλα αγγεία της καρδιάς, ο εξεταστής παρατηρεί μειωμένη κινητικότητα στην περιοχή που δέχεται αίμα από το στενωμένο αγγείο. Επίσης μετράται σε διάφορες θέσεις το πάχος των τοιχωμάτων της αριστερής κοιλίας. Στη στένωση της αορτικής βαλβίδας και στην υπέρταση έχουμε αύξηση του πάχους των τοιχωμάτων και της μάζας της αριστερής κοιλίας.

H Jennifer Lopez Μάς Χάρισε Ήδη Το Εξώφυλλο Της Χρονιάς

Καρδιολόγος με εξειδίκευση στην Παιδοκαρδιολογία & Εμβρυοκαρδιολογία. Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με καινούργια μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ειδικός Καρδιολόγος - Μετεκπαιδευθείς στο Νοσοκομείο Karolinska της Σουηδίας - Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ. Η Δ’ Καρδιολογική Κλινική/ Επεμβατικής Καρδιολογίας και Δομικών Παθήσεων του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center καλύπτει διαγνωστικά και θεραπευτικά όλο το φάσμα των καρδιακών παθήσεων ενηλίκων. Η Α΄ Καρδιολογική Κλινική/Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδοτών του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center καλύπτει διαγνωστικά και θεραπευτικά όλο το φάσμα των καρδιακών παθήσεων.

Το triplex καρδιάς πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου προληπτικού ελέγχου που κάνουμε, παράλληλα με τις αιματολογικές εξετάσεις που μελετούν δείκτες που σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς. Οι καρδιαγγειακές νόσοι κυριαρχούν στην κατάταξη των πιο συχνών και επικίνδυνων για την ζωή παθήσεων στη χώρα μας. Δυστυχώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το κάπνισμα, οι ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές και η έλλειψη σωματικής άσκησης οδηγούν ακόμη και νεαρά σε ηλικία άτομα σε σοβαρές παθήσεις της καρδιάς.

Βλάβη στον καρδιακό μυ σε ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Σε αυτή την περίπτωση είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εκτιμηθεί εάν τα τοιχώματα της καρδιάς λειτουργούν με φυσιολογικό τρόπο ή αν υποκινούνται. Σκοπός του παρόντος είναι η ενημέρωσή σας για τους όρους και προϋποθέσεις που διέπουν τη χρήση του euroclinic.gr. Η χρήση της ιστοσελίδας του euroclinic.gr προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους σας όλων ανεξαιρέτως των όρων του παρόντος. Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι η χρήση της ιστοσελίδας euroclinic.gr υποδηλώνει την αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων του παρόντος. Σε διαφορετική περίπτωση παρακαλούμε να μην προχωρήσετε σε οποιαδήποτε χρήση των υπηρεσιών της ιστοσελίδας και να αποχωρήσετε από αυτή.

Ωστόσο, αυτή η μικρή διαρροή δεν προκαλεί προβλήματα και δεν μπορεί να εντοπιστεί με στηθοσκόπιο. Το ηχοκαρδιογράφημα (λέγεται και triplex καρδιάς) δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να βλέπουν κατευθείαν την καρδιά χωρίς να τρυπούν το δέρμα. Αυτή η μοναδική διαδικασία μειώνει την ανάγκη για αιματηρές και πιθανώς επικίνδυνες εξετάσεις όπως ο καρδιακός καθετηριασμός. Επίσης, με την εξέταση μπορούν να γίνουν και αιμοδυναμικές μετρήσεις (μέτρηση πιέσεων στις καρδιακές κοιλότητες, ποσοτικοποίηση ανεπαρκειών κλπ).

Έτσι, είναι εφικτό να παρακολουθήσει αν υπάρχει κάποια επιδείνωση των συμπτωμάτων ή αν η κατάσταση είναι σταθερή. Μπορεί να διαρκέσει από ένα τέταρτο έως και μία ώρα το περισσότερο, αναλόγως με το ιστορικό του ασθενούς και τι είναι αυτό που πρέπει κάθε φορά να ελεγχθεί. Οι υπέρηχοι αυτοί είναι εντελώς ακίνδυνοι για το ανθρώπινο σώμα. Το euroclinic.gr δεν εγκρίνει ούτε ευθύνεται για το περιεχόμενο, την ορθότητα, νομιμότητα και ακρίβεια των πληροφοριών ή ακόμα και των προϊόντων ή υπηρεσιών, τα οποία διατίθενται μέσω αυτών. Το triplex καρδιάς πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός μηχανήματος, του μορφομετατροπέα, που τοποθετείται στα πλευρικά οστά, κοντά στο οστό του στέρνου. Ο ασθενής ξαπλώνει σε πλάγια αριστερή θέση και ο ιατρός τοποθετεί ηλεκτρόδια στο θώρακα.

Τι Είναι Το Triplex Καρδιάς

Διαγνωστικές εξετάσεις όπως διαθωρακική και διοισοφάγειος Υπερηχοκαρδιογραφία (μοντέρνες τεχνικές), Σπινθηρογραφημάτων Μυοκαρδίου, και Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς. Εγκεκριμένα από το ΕΚΑΒ, τα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα του Metropolitan General διαθέτουν εξοπλισμό κινητής μονάδας εντατικής... Τα Εξωτερικά Ιατρεία του Metropolitan General παρέχουν υπεύθυνη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση/φροντίδα όλων των ασθενών (παθολογικών,...

Comments

Popular posts from this blog

{The Low|The Reduced|The Lower} Down on %token% {Exposed|Revealed}

Dont Worry Federal Reserve Rate Hikes Have Been In For An Enormous Market Rebound